Monday, June 8, 2009

Umflati-l pe Becali !

Porunca 1.
Zeus a spus:"Umflati-l pe Becali!".Si Procuratura l-a umflat din Pipera,l-a bagat la bulau,l-au plimbat cu catuse pe la Tribunal, l-au expus vederii publice mediatizandu-i figura de smecher.Mass-media a muscat cu pofta momeala intinsa.Serviciile functionau impecabil in acele zile cand misteriosi papusari se jucau cu Becali pe post de martir.Otv-urile faceau audienta si prostimea inghitea galusca eliberarii sale de Pasti.
Porunca 2.
Nervos Zeus a spus:"Umflati-l pe Becali in sodaje! si Nu uitati de Eba!".Si Insomarii si Cursii s-au executat:Machedonul a crescut precum aluatul de cozonac,precum Praslea din poveste. Broasca lui La Fontaine l-ar fi invidiat pe oier;asa din si de la nimic sa ajungi( in cateva luni!) la procentele tale de glorie.Sondajele prevesteau o minunata transhumanta de la Voluntari la Bruxelles.Ochii albastrii puteau sa rada la soare,comisarul Soare.
Porunca 3.
Zeus a spus:"Daca Becali e asa umflat,voi-fii de pedelei-de ce sa nu aveti si mai mult?Asa ca umflati-va cu voturi". Si serviciile s-au executat.Dupa ora 19 au bagat mare :voturi la discretie, voturi pe saturate,pentru oieri si pipite agramate,pentru ziaristi zbanghii si cheliosi obraznici,pentru cariera europeana a unor bieti carieristi .

Azi Zeus bifeaza o noua diversiune reusita:plebea v-a dansa la carnavalul mediatic "Oier Europen,editia I" pe muzica platita (din sarmanul buget!) de nobilii sai choregoi de la Cotroceni.
Asa se scriu tragediile:cu zambetul pe buze,ha-ha-ha-ha!


xxx In Grecia antica cetateanul avut, numit choregus, fie era însarcinat de autoritate sa finanteze realizarea pieselor, fie îsi asuma aceasta obligatie în mod voluntar.

No comments: